VINERI, 8 noiembrie 2013, la ora 12,00 în comuna FLORESTI-STOENESTI se va pune în funcţiune sistemul de alarmare publica ( SIRENA ).

Semnalul de alarmare acustică “ALARMA LA DEZASTRE” va fi pus în funcţiune cu SIRENA situata pe sediul PRIMARIEI şi va fi introdus semnalul de alarmare acustică a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici.

Acest semnal are durata de 2 minute şi se compune din 5 sunete (impulsuri) a 16 secunde fiecare cu pauză de 10 secunde între ele şi are rolul de alarmare a populaţiei despre apariţia pericolului imediat al unui dezastru natural asupra localităţii.

La recepţionarea semnalului, recomandările sunt să vă comportaţi cu calm, să încetaţi activităţile, să pregătiţi rezerve de alimente, medicamente şi îmbrăcăminte adecvată. Cele mai importante articole pe care trebuie să le păstraţi la îndemână sunt medicamente, apă, hrană, pături, saci de dormit, lumânări, lanterne, radioreceptor portabil (radio cu baterii), documente de identitate.

De asemenea, trebuie să înştiinţaţi şi vecinii despre pericol.

Alte recomandări sunt să nu răspândiţi şi nu luaţi în considerare zvonurile.

Conducătorii mijloacelor de transport sunt obligaţi să oprească imediat pe partea dreaptă a carosabilului.

La încetarea alarmei se reia activitatea şi se intervine cu echipele specializate pentru limitarea şi înlăturarea urmărilor dezastrului.

Ce trebuie sa stim despre semnale de protectie civila.