Pe data de 16 septembrie 2011, in jurul orelor 12:00, in cadrul Scolii nr.1 Floresti s-a derulat un exercitiu de evacuare in caz de cutremur si a unui incendiu rezultat in urma acestuia. La acest exercitiu au participat ofiterii din cadrul ISU Giurgiu, referentul Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Floresti-Stoenesti, voluntarii din subordine si bineinteles elevii a trei clase distincte.

Dupa finalizarea exercitiului ei au fost informati cu privire la actiunile pe care trebuie sa le indeplineasca in cazul unui cutremur, si anume sa se adaposteasca sub banca cu maine deasupra capului pe parcursul oscilatiilor cladirii, apoi sa se indrepte spre iesire in liniste, fara graba  sub coordonarea profesorului, acesta fiind ultimul care paraseste clasa, dupa ce s-a asigurat in prealabil ca nu mai sunt alti elevi ramasi in urma. In cazul izbucnirii unui incendiu, elevii vor trebui sa se indeparteze pe cat posibil de acesta, dar fara a impinge alti colegi.

Exercitiul face parte din pregatirea obligatorie a cadrelor didactice si a elevilor si se realizeaza de doua ori pe an. In filmuletul de mai jos puteti urmari cateva secvente de la acest exercitiu.