Primăria comunei Florești-Stoenești a făcut o importantă achiziție, deosebit de necesară comunității: un buldoexcavator nou în valoare de 501.335,1 RON. Potrivit primarului Nițescu Marius-Lili, utilajul va fi folosit atât vara, la săpat rigole și împrăștiat material pietros, cât și iarna.

Achiziționarea lui n-ar fi fost posibilă fără sprijinul echipei GAL „Giurgiu-Nord”, reprezentată prin managerul de proiect, domnul Gabriel Bălăceanu.

Achiziția a fost făcută prin contractul de finanțare nr. C 1920074X209831901418/29.05.2018, semnat cu Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 3 Sud-Muntenia, Programul Național pentru Dezvoltare Rurală. Obiectul acestui contract reprezentându-l acordarea finanțării nerambursabile pentru proiectul „ACHIZIȚIE UTILAJE PENTRU DEZVOLTAREA SERVICIILOR PUBLICE DE CĂTRE COMUNA FLOREȘTI-STOENEȘTI, JUDEȚUL GIURGIU”.

Comuna Florești-Stoenești va putea, de acum, să execute mai multe tipuri de lucrări la infrastructură, fără să mai apeleze la posesorii de utilaje. Cu ajutorul fondurilor europene și sprijinită de Grupul de Acțiune Locală “Giurgiu-Nord”, Primăria comunei a reușit să achiziționeze buldoexcavatorul CATERPILLAR 434F2, dotat cu următoarele echipamente auxiliare: cupă de excavare de 300mm, cupă trapezoidală și tocătoare de resturi vegetale hidraulic UT125.

Dorim ca ajutându-ne de acest utilaj să îmbunătățim condițiile de viață pentru populația din comună, iar în situații deosebite datorate condițiilor meteo pe timp de iarnă să fim pregătiți să intervenim în ajutorul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență (S.V.S.U.) din cadrul primăriei.